👉 Ahir vam assistir a l’acte de cloenda de la «Setmana de les malalties hepàtiques a Catalunya» amb un balanç molt positiu. Ens emportem moltes coses, però en volem destacar unes quantes idees:
– És molt important que per primera vegada tots els hospitals de Catalunya, els professionals i els pacients s’hagin posat d’acord per impulsar la celebració d’aquesta setmana a nivell català.
– Tot i haver fet molts avenços en la detecció de les malalties hepàtiques, queda feina per fer, i l’atenció primària és el lloc ideal per detectar pacients amb obesitat o males conductes alimentàries.
– Tenim un gran repte de futur per canviar la concepció de l’alcohol a la nostra societat. És una droga que afecta greument el fetge i cal conscienciar la població.
– Cal lluitar contra l’increment i abús del consum d’alcohol entre els joves de 14 a 18 anys, actualment el segment de població que més en consumeix.
– Calen polítiques restrictives i punitives per evitar l’accés de menors a l’alcohol. Augment del preu i multar a qui els hi vengui, similar com ho fan als EUA.
– Cal educació i conscienciació dels joves, però com hi arribem? Cal utilitzar els seus canals, tiktok, Instagram, Twitch… i buscar referents o influencers que difonguin aquests missatges contra el consum d’alcohol per arribar als joves.
– Cal repetir aquesta setmana amb noves edicions.
———————————-
👉 Ayer asistimos al acto de clausura de la «Semana de las enfermedades hepáticas en Cataluña» con un balance muy positivo. Nos llevamos muchas cosas, pero queremos destacar unas cuantas ideas:
– Es muy importante que por primera vez todos los hospitales de Catalunya, profesionales y pacientes se hayan puesto de acuerdo para impulsar la celebración de esta semana a nivel catalán.
– A pesar de haber hecho muchos avances en la detección de las enfermedades hepáticas, queda trabajo por hacer, y la atención primaria es el lugar ideal para detectar pacientes con obesidad o malas conductas alimentarias.
– Tenemos un gran reto de futuro para cambiar la concepción del alcohol en nuestra sociedad. Es una droga que afecta gravemente al hígado y es necesario concienciar a la población.
– Es necesario luchar contra el incremento y abuso del consumo de alcohol entre los jóvenes de 14 a 18 años, actualmente el segmento de población que más consume.
– Se necesitan políticas restrictivas y punitivas para evitar el acceso de menores al alcohol. Aumento del precio y multar a quien les venda, similar como en EEUU.
– Es necesaria educación y concienciación de los jóvenes, pero ¿cómo llegamos? Es necesario utilizar sus canales, tik tok, Instagram, Twitch… y buscar referentes o influencers que difundan estos mensajes contra el consumo de alcohol para llegar a los jóvenes.
– Hay que repetir este encuentro con nuevas ediciones.